Miksi sinunkin pitäisi osallistua CrossFit Openiin?

Siis mikä ihmeen CrossFit Open?

"CrossFit Open on maailman suurin urheilutapahtuma. 

Se on karsinta lajin maailmanmestaruuskilpailuun. Viime vuonna openeihin osallistui yli 300 000 ihmistä 175 eri maasta. Openeista karsiutuvat etenevät oman alueensa Regionalseihin, joista parhaimmisto yltää itse Gameseihin. Siis sinne, missä dottirit, baileyt, fraserit ja froningit taistelevat maailman kovakuntoisimman titteleistä. Palataanpa kuitenkin vielä Openeihin.

Openit ovat avoimet kaikille. Siis ihan kelle tahansa, harrastit CrossFittiä tai et. Kuka tahansa ikään tai kuntoon katsomatta voi osallistua maksamalla 20 dollarin osallistumismaksun. Niin sanottujen RX-sarjojen (yleiset sarjat) lisäksi tarjolla on skaalattua sarjaa, jossa liikkeet ovat helpotettuja, sekä masters-sarja, teinit-sarja ja uusimpana esi-mastersit 35-39-vuotiaat." (Lainattu CrossFit Härän blogista) 

CrossFit Open kestää viisi viikkoa ja tänä vuonna ajankohta on 22.02.-26.03.2018. Ollaan siis alle viikon päässä aloituksesta!

Viiden viikon aikana joka torstai-perjantai välisenä yönä suomen aikaa julkaistaan kunkin viikon "Open workout" ja meillä Lahden boxilla "pääpäivä" tulee olemaan kunkin viikon lauantai. Haluamme rakentaa noista lauantaipäivistä unohtumattomia yhteisiä hetkiä, jotka muistamme jälleen taas vielä seuraavan talven pimeydessäkin.

Openissa kyse on boxin yhteishengestä ja samalla koko CrossFit maailman yhteisestä jutusta. Kyse ei meille tavallisille harrastajille ole kilpailusta, korkeintaan itseään vastaan. Kyse on siitä, että ylitetään itsemme meidän oman boxin kannustaessa meitä ja sehän tässä lajissa on hienointa!

Näyttökuva 2018-02-16 kello 8.24.03.png

Maarit
CROSSFIT OPEN! En ollut koskaan kuullutkaan moisesta ennen kuin helmikuun alussa 2016 tajusin, että minä, 5-kymppinen CrossFit -keltanokka, olen jonkinmoisessa mielenhäiriössä ilmoittautunut mukaan CrossFitin Maailmanmestaruuskisaan.

Yhdet boxin kisat takana ja puoli vuotta CrossFit Lahdessa treenanneena jotenkin tuntui, että aika heppoisin perustein oma nimi komeili ilmoittautuneiden joukossa leaderboardilla muutaman ”dottirin” sekä reilun 300 000 muun lajin harrastajan kanssa. Enkä tosiaankaan tiennyt mihin olin ryhtymässä, mutta jotenkin Laura sai minut innostumaan: ”boxilla on silloin erityisen kivaa” – ja minä uskoin (kiitos siitä hänelle edelleen).

Eka Open lauantai koitti ja boxilla oli TODELLAKIN sähköinen tunnelma kun purjehdin paikalle. Elävästi muistan, että ekassa lajissa oli mm. hyppyleuka, aivan tuntematon liike minulle siinä vaiheessa. Siinä sitten kiersin valmentajalta toiselle nykimässä paidanhelmaa ”näyttäkää mikä toi on” ja voin sanoa; siinä vaiheessa se mielenhäiriö oli kadonnut ja teki mieli vaan lähteä turvalliselle kotisohvalle makaamaan. 

Tunnelma boxilla oli tosiaan mieletön ja kaikki kannustivat toisiaan normaaliakin enemmän. Tunnelmaa voisi kuvailla jotenkin, että meillä on yhteinen tehtävä ja me hoidetaan se porukalla. Ja omasta kokemuksesta, se koukuttava euforinen tunne, kun kello piippaa timecapin loppua ja olet pistänyt parhaasi peliin. Sitä tunnetta en itse ainakaan wodeilla saavuta, koska harvemmin olen niin hyvin valmistautunut wodeihin.  

Toinen asia mikä yllätti minut on se, miten paljon enemmän saat itsestäsi irti kun nimesi on hakattu tuonne CrossFit Openin leaderbordilla! Katso laji 16.5: thrusteria ja burpeeta, ei aikarajaa eli vedät koko homman loppuun saakka, jotta saat suorituksen. Totuushan on, että ihan varmasti olisin jättänyt tuon kesken, jos kyseessä olisi ollut normaali wod ja vedonnut vaikka mihin tekosyyhyn, selkään sattuu, polveen sattuu. Voin kertoa, etten edes aiemmin tajunnut kuinka paljon ajatuksia voi reiluun 20 minuuttiin mahtua; tuon suorituksen aikana kiroilin kaikilla osaamillani kielillä, lopetin CrossFitin harrastamisen sen kymmenen kertaa, mietin kuinka paljon helpompaa sauvakävely on, lupasin itselleni viiniä/suklaata/kermavaahtoa/kinuskia ja melkein oksensin ja pyörryin, kun viimenään sain tuon tehtyä, mutta mä tein sen kokonaan – se oli henkinen ja fyysinen voitto ! Sain itsestäni ekan kerran koko voiman ja marginaalin irti ja tuo on hemmetin hieno fiilis. Saat tuollaisista suorituksista itseluottamusta ja intoa harrastaa juuri CrossFittiä, tavallaan pääset sisälle lajiin paremmin. Kun kuulet 3,2,1…, niin boxilla on vain sinä, sun suoritus, tuomari (jonka sana on ku laki) ja kello. Vaikka ovesta tulisi sisälle vaaleanpunainen aasi, selässään Gladiaattoreiden Titaani niin mä luultavasti en ees huomais koko jätkää - tuomarin kuulisin ja ehkä mä sen aasinkin huomaisin jossain vaiheessa.  

No tänä vuonna taas mukana, vaikka öhöm, viime vuonna asetetut tavoitteet eivät ihan ole vieläkään hanskassa. Viime vuonna seisoskelin reilut 5 minuuttia räkin alla ihmettelemässä ja yrittämässä tehdä sitä ensimmäistä leukaa, enkä edelleenkään sitä ensimmäistä leukaa saa enkä muutes T2B:kaan, saati sitten Muscle-Uppia, HSPU:a muutamia mainitakseni.  Toisaalta olen juuri Openeissa tehnyt omat PR:ä mm. tempauksessa, valakyykyssä ja powercleanissa. Openissa oppii muuten suunnittelemaan oman treeninkulun etukäteen ja käy sen läpi, heh, uskokaa pois – takki auki menet paikalle todellakin vain kerran ;)

Näyttökuva 2018-02-15 kello 9.20.02.png

Hanna
Viime vuonna lähin vaan kattelee mistä on kyse ja lähinnä kannustaa muita osallistujia. En rekisteröitynyt ja tarkotus olikin vaan kokea se mitä crossfit on ns maailman tasolla ja mitä noi upeet games urheilijat aidosti joutuu suorittamaan.

Tänä vuonna vähän sovin itteni kanssa että osallistun jokaiseen open treeniin ja nyt onkin ollut tavoite about viimeiset kolme kk pystyä fyysisesti suoriutumaan noista (skaalatuista) treeneistä hauskanpitoa unohtamatta.

Open treeneissä on aina ollu vähä oma vibansa ja siihen huumaan on kiva uppoutua. Suorittamisesta tulee vähän tarkoituksellisempaa jopa ihan vahingossa ja joka kerta oli viime vuonnakin niin hauskaa ettei voi vaan jättää väliin. Skaalatun sarjan vuoksi on myös semisti siistiä pystyy vähän ns. kilpailemaan vaikkei sitä niin vakavasti ottaiskaan (eipä). Yhteisöllisyys on aina ollut mulle se kinuskikuorrutus munkin päällä CrossFitissä ja Openit on sitä parhaimmillaan 

Miki
Kun ensimmäisen kerran kuulin openeista, olin juuri aloittanut CrossFitin ja päällimmäisenä mielessä oli että mikä v***n open? Nopeasti idea alkoi selkiytyä ja olinkin jo ilmoittautunut openeihin. Openit tehtiin kuin mitkä tahansa treenit mutta tunnelma oli hieman jännittyneempi kun treenipari tuomaroi omaa suoritusta. Luulen että viimevuoden openeissa löysin parhaiten omat rajani ja sain treenistä eniten irti. Myös muutama PR taisi tulla!


Ladataan keskustelua