Boxin säännöt

Boxin säännöt


Haluamme pitää rennon meiningin boxilla, emmekä halua asettaa turhia rajoitteita. Säännöt ovat luomassa boxillemme turvallisuutta, hyvää henkeä, yhteenkuuluvuutta, toimivuutta, siisteyttä, sujuvuutta, helppokäyttöisyyttä ja selkeyttä.

1. Ole osa Boxia. Kannusta ja tsemppaa kanssaurheilijoita. Mikäli näet salilla vieraat kasvot, esittele itsesi. Emme ole ainoastaan paikka treenaamiselle: olemme myös yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa.

2. Jätä egosi ulkopuolelle. Kaikkea ei saa heti, vaikka kuinka haluaisi. Yleensä liian nopeasti liian suurilla painoilla tehtävät treenit hajoittavat paikat ja keskeyttävät hyvän treeniputken.

3. Saavu ajoissa. Häiritset valmentajia ja kanssatreenajia myöhästyessäsi. Mikäli kuitenkin myöhästyt, kulje huomaamattomasti pukukoppiin ja liity mukaan harjoitukseen. Myöhästyessä pääset suorittamaan heti alkuun 10 burbeeta / 1 myöhästynyt minuutti. Burbeet motivoivat sinua saapumaan seuraavalla kerralla ajoissa ja toimivat tehokkaana alkulämmittelynä!

4. Tankojen pudottaminen tyhjänä ja kahvakuulien pudottaminen on ehdottoman kiellettyä. Käsittele myös soutulaitteita hellästi.

5. Kaikelle tavaralle on paikkansa. Palautathan treenissä käyttämäsi tarvikkeet paikalleen käytön jälkeen, ellei valmentaja toisin määrää. Hiki, veri, magnesium sekä kyyneleet kuuluvat CrossFit-salin arkeen ja niin myös niiden pois siivoaminen päivän treenin jälkeen.

6. Tekniikka - Toistettavuus - Intensiteetti
→Tekniikka: Malta harjoitella huolellisesti oikeat tekniikat, on kyse sitten olympianostoista tai kehonpainolla tehtävistä liikkeistä. Tämä palkitsee sinut myöhemmin, mahdollistaa isommat painot sekä pitää harjoittelun turvallisena.
→ Toistettavuus: Lisää painoja, nopeuta suoritusta ja lyhennä taukoja sitä mukaa kun liikeradat alkavat toistaa itseään.
→ Intensiteetti: Ensiluokkainen tekniikka toistossa toiston perään antaa lähtökohdan intensiiviselle treenille ja takaa turvallisen treenaamisen myös syketason ja rasituksen kohotessa.

7.  Kerro jos jokin on vialla. Jos huomaat että vessapaperi on loppu, lamput ovat palaneet tai välineistö on rikki, kerro siitä meille valmentajille. Me korjaamme asian.

8. Päivän treeni on kaikkia varten. Valmentaja huolehtii tarvittaessa treenin skaalamisesta kunkin treenaajan tasolle sopivaksi. Kunnioita valmentajan ehdotusta. Ilmoita myös mahdollisista päivän treenin tekemistä vaikeuttavista vammoista aina valmentajalle. Tämä on edellytys turvalliselle treenaamiselle.